Aktuellt

Spin Giro 4 är tillbaka

Spin giro 4 är ett tufft spinningpass med...

Läs mer ››

Gratis rörelseprogram för äldre

Rörelse för äldre är avgörandeAtt röra på sig är...

Läs mer ››

Anläggnings-ID till appen: 1375

I samband med problemen med vår bokningsapp har många...

Läs mer ››
iw puls-1-1

Träna med pulsmätare

Pulsträning är en spännande utmaning för dig som är van vid spinning och indoor walking och vill få ut ännu mer av konditionsträningen.
- Pulsträning är helt enkelt ett sätt att ha koll på din kropp och vad den har för kapacitet. Dessutom är det jätteroligt, tiden går fort när du blir engagerad i vad din träning innebär, säger Suzanne Johansson,
IW pulsledare.

Spin puls har sedan några år tillbaka varit ett uppskattat pass i vårt utbud. Under hösten kommer även konditionsgrannen Indoor walking att kunna erbjuda träning med pulsklocka, i IW distans puls.

– Pulsbandet runt bröstkorgen mäter din puls och utifrån den guidas du genom passet och dess olika ansträngningszoner. Med pulsen som redskap får du möjlighet att lära känna din kropp bättre och du får direkt återkoppling på din träning. Samtidigt är pulsträning ett sätt att träna mer medvetet och utmana dig själv och din kondition, säger Maja Persson, vik. träningsansvarig på Friskis Borås.

Vad menas med puls?

Puls är det antal slag som hjärtat slår per minut. Tre pulsnivåer är bra att känna till; vilopuls, arbetspuls och maxpuls. Både vilopuls och maxpuls är individuella och kan därför skilja stort mellan olika personer. Maxpuls innebär att ditt hjärta arbetar på sin maximala nivå och slår så fort det kan. För att kunna använda dig av din puls när du tränar behöver du ha en ungefärlig uppfattning om hur hög din maxpuls är. Det finns en generell formel för att räkna ut detta, 226 minus din ålder.

Hur funkar det då?

Innan passet hämtar du ut ett pulsband i receptionen och registrerar sedan pulsbandets nummer och din maxpuls på en monitor utanför salen. Pulsbandet fäster du runt bröstkorgen och din pulsklocka dyker upp på en storbildsskärm i salen. Med pulsen som redskap guidar ledaren dig igenom olika zoner. Pulsmätarna är individuella och ingen annan kan se vilken mätare som är din.

Välkommen att prova på något av våra pulspass!

Schema gruppträning hösten 2017 >>

Öppettider

Våra öppettider

Måndag - torsdag 
Fredag
Lördag
Söndag 

 

05.30 - 21.30                             
05.30 - 19.00
09.00 - 16.00
11.00 - 21.00

 

  

Gymmet stänger 15 minuter innan ordinarie tid.

Se läs mer för öppettider vid storhelger.

Läs mer ››

Förslagslådan

Har du tankar och idéer på hur vi kan utveckla...

Läs mer ››

Hitta oss på Instagram

Instagram